People, planet & profit

Kébol zet zich in voor duurzame groei


People, Planet & Profit

Innovatie en ambitie staan bij Kébol niet alleen in het teken van commercieel succes. Onze strategie en operationele processen zijn gebaseerd op economische, ecologische en maatschappelijke doelstellingen; het principe van people, planet en profit.

Duurzame productie in Brazilië: de “people-factor”

Voor de productie van onze Brasbonitas® amaryllisbollen in Brazilië werken wij samen met de firma Terra Viva. Net als Kébol is dit een betrokken familiebedrijf dat zich verantwoordelijk voelt voor het welzijn van werknemers ter plaatse en hun familie.

Goede arbeidsomstandigheden, balans tussen werk en privé, en persoonlijke ontwikkeling vinden wij net zo belangrijk als het kweken van kwaliteitsproducten. Gezamenlijk besteden we aandacht aan zaken als ontspanning op de werkvloer, huisvesting en activiteiten op het gebied van educatie, sport en spel. Ieder jaar investeert Kébol een aanzienlijk bedrag om invulling te geven aan het sociaal-maatschappelijke aspect van duurzaamheid.

MPS-gecertificeerd

Producten uit onze eigen duurzame productie in Brazilië zijn MPS-gecertificeerd. Dit keurmerk staat voor zorgvuldige keuzes rond het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, bemesting en onkruidbestrijding. Dankzij het MPS-certificaat weet u zeker dat het product dat u koopt is gekweekt met respect voor mens en milieu.

MPS-certificaten worden uitgegeven door de stichting MPS (Milieu Programma Sierteelt).

Environmental Friendly Crate (EFC)

Ook op het gebied van transport kiest Kébol voor duurzame oplossingen. De opvouwbare leliekrat dat Kébol samen met een gerenommeerde leverancier ontwikkelde is hiervan een goed voorbeeld. Eenmaal ingeklapt neemt de EFC aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een traditioneel transportkrat. Hiermee besparen we niet alleen op onze vrachtkosten maar beperken we ook de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen.

Werken met respect voor mens en milieu


Neem contact op